خانه / اخبار / پیام رئیس کنفرانس دکو ۲۰۱۶
0909

پیام رئیس کنفرانس دکو ۲۰۱۶

بسم الله الرحمن الرحیم

خانم ها، آقایان، میهمانان گرامی

سلام. روز به خیر؛ مقدم شما میهمانان محترم و شرکت کنندگان ارجمند نهمین کنفرانس بین المللی مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته، دکو ۲۰۱۶ را، در روزهای پایانی سال میلادی گرامی می دارم.

خرسندی خود را از حضور رییس محترم، نایب رییس، دبیر کل، مشاوران و اعضای  موثر و ارجمند شورای انجمن های مبلمان آسیا (کافا) از کشورهای چین، پاکستان، فیلیپین، اندونزی، سنگاپور، تایلند، مالزی و کره جنوبی و همچنین نمایندگان محترم کنفدراسیون مبلمان اروپا از کشورهای فرانسه، ایتالیا، بلژیک، بلغارستان و ترکیه اعلام می نمایم و امیدوارم دکو ۲۰۱۶ حرکتی همسو با اهداف آسیایی و جهانی کافا و کنفدراسیون مبلمان اروپا  باشد در این میان عضویت شورای ملی مبلمان در کافا را یکی از حلقه های تکاملی دیگر این صنف و صنعت می دانم.

در نهمین سال این رویداد بزرگ صنفی، که ابعاد صنعتی، بازرگانی و تجاری هم دارد، مرور مختصر آنچه در نزدیک به یک دهه تجربه کرده ایم، حاکی از آن است که گام های موثری در مفهوم سازی، نهاد سازی و مدل سازی برداشته ایم که هر یک دستاورد های ارزشمندی داشته اند.

از جمله مهم ترین این دستاورد ها، می توان به گسترش دیپلماسی اقتصادی، تجاری، نوسازی مراکز توزیع، ایجاد واحد دانشگاهی مختص صنعت مبلمان و دکوراسیون، ایجاد موزه ملی مبلمان و مرکز مطالعات تاریخی، ساماندهی تشکل های صنفی و اتحادیه ها، تشکیل انجمن صنفی مبلمان و دکوراسیون، شورای ملی مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته، برگزاری مستمر دکو و عضویت شورای  ملی مبلمان در کافا اشاره نمود.

اینک مایلم با کلید واژه های راهبردی ادبیات توسعه، مفاهیم رشد، پیشرفت و توسعه را به گونه ای تشریح کنم که راهبردهای محوری دهه آینده را بتوان بر اساس وضعیت موجود و سند ملی چشم انداز صنف و صنعت که در حال تدوین است، ترسیم نمود.

در ادبیات توسعه، رشد به معنای تکثیر افقی وضع موجود و یا افزایش تعداد و ناظر به کمیت است، حال آنکه پیشرفت به معنای تکثیر عمودی وضع موجود و ارتقای کیفیت است و توسعه، مفهوم گسترده ای است که رشد و پیشرفت در دل آن نهفته است.

در واقع توسعه تغییر کلی همه ابعاد کمی و کیفی، مضاف بر تحول در نظام مدیریت، سطح دانش، ساز و کارهای مناسب سازمانی، کاهش هزینه های مبادله و کمینه نمودن هزینه های اضافی است.

میهمانان گرامی!

توسعه را می توان در دو بخش کلی تعریف کرد: تولید اقتصادی و مادی که رفاه ایجاد می کند و تولید فرهنگی، اجتماعی که رضایت ایجاد می کند.

نوع اول مدرنیسم و نوع دوم مدرنیته است و می توان گفت که در شرایط کنونی، ما در مرحله مدرنیسم به سر می بریم. به بیان دیگر می توان ادعا نمود که کشور های در حال توسعه جهان به مراتبی از آسایش و رفاه دست یافته اند، اما به مرز های آرامش و رضایت نرسیده اند.

طی نزدیک به چهار دهه گذشته، رشد قابل توجهی در بسیاری از بخش های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور اتفاق افتاده  است، ولی پیشرفت متناسب با این رشد، کمتر مشاهده می شود یعنی به اندازه ای که شاخص های رفاهی و رشد در زندگی هموطنانمان افزایش یافته، رضایت اجتماعی و آرامش مورد نظر محقق نشده است. جبران این کمبود، ماموریت امروز همه ماست.

در مدل سازی که سومین گام مهم ما طی نه سال اخیر است، به دنبال مدل توسعه بومی و ایرانی شده صنف و صنعت مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته هستیم که حتماً این مدل، نیازمند پیوست  اجتماعی، فرهنگی است.

در پیوست اجتماعی، فرهنگی شناسایی عمیق و دقیق نیازهای لایه های مختلف اجتماع ضروری است و لازمه آن درک صحیح مسئولیت فردی و سپس مسئولیت اجتماعی است. مسئولیت اجتماعی رویکرد و رویه تمام شرکت ها، بنگاه ها و کسب و کارهایی است که علاوه بر انجام صحیح ماموریت های سازمانی، فعالیت هایی به منظور افزایش سرمایه  اجتماعی انجام می دهند. این فعالیت ها عمدتاً ماهیتی غیر دولتی داشته و تماماً مردمی و مشارکتی است.

میهمانان گرامی؛ عرصه تجارت جهانی و نیز صنف و صنعت مبلمان و دکوراسیون عرصه ای سیّال، شتابناک و تحت تاثیر فضای مجازی است، نیازهای روز افزون مشتریان، رقابت های نفس گیر تولید کنندگان کالا و خدمت، افزایش نقدینگی و گردش سرسام آور پول و سرمایه، تنش های سیاسی، اقتصادی منطقه ای و جهانی، تهدیدات زیست محیطی و معضلاتی مانند کمبود آب و انرژی، از جمله چالش های فراروی ما و همه کسانی است که در دنیای تجارت و تولید، در تمامی بخش ها تلاش می کنند، و بی توجهی به هر یک از این چالش ها، حتماً دشواری ها و محدودیت های متعددی را موجب می شود.

دکو، فرصت بازشناسی نیازها و باز تعریف توانمندی ها و تولید و تجارت ملی، منطقه ای و جهانی صنف و صنعت مبلمان، دکوراسیون بر اساس خواست و سلیقه مصرف کنندگان، مشتریان داخلی، منطقه ای و جهانی است.

بازار چهار صد میلیونی کشورهای منطقه، نیروی انسانی تحصیل کرده و ماهر، ظرفیت های گسترده مادی، اقلیمی و راهبردی کافا و نیز همکاری ارزشمند کنفدراسیون مبلمان اروپا، از جمله مهمترین نقاط قوت و اتکای همه ما در گسترش مبادلات تجاری و ایجاد ارزش افزوده قابل توجه اقتصادی است.

می کوشیم با عمل به مسئولیت ملی و جهانی خود، جهانی بیاندیشیم، ملی و منطقه ای  تولید کنیم. بدانیم که رشد به تنهایی، منجر به پیشرفت و توسعه نمی شود و ضمن گسترش و توسعه روابط تجاری – اقتصادی هدفمند و معنی دار با کشورهای منطقه، آسیایی و اروپایی، تلاش خود را معطوف به ارتقای کیفیت محصول و خدمت نموده و چشم انداز همه ما، افزایش سهممان در بازار جهانی این صنف و صنعت  باشد. متشکرم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *